اورفيلام فى كل بيت
ربسم الله الرحمن الرحيم



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اورفيلام فى كل بيت
ربسم الله الرحمن الرحيم

اورفيلام فى كل بيت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الكبسة الإماراتي

اذهب الى الأسفل

الكبسة الإماراتي Empty الكبسة الإماراتي

مُساهمة  سهير احمد السبت ديسمبر 08, 2012 7:25 am

الكبسة الإماراتي
وده شكلها النهائي وقت التقديم
الكبسة الإماراتي 1





المقادير :-
لحمة ويفضل بعظم علشان تدي نكهة جميلة للشوربة الي حنعمل بيها الرز
الكبسة الإماراتي 2






بهارات سلق اللحمة هي (لمون ناشف - حب هان مطحون - بصلة - بهارات سلق اللحمة وحتلاقيها متوفرة في اي سوبرماكت او كارفور)
الكبسة الإماراتي 3






ده شكل بهارات سلق اللحمة مجموعة من حوالي 8 إلى 10 نوع بهار مدقوقين خشن زي كدة .
الكبسة الإماراتي 4






2 علبة حمص
3/4 كوباية زبيب
الكبسة الإماراتي 5





عدد 3 طماطم متقطعة جوانح
عدد 1 بصلة كبيرة مقطعة جوانح
الكبسة الإماراتي 6






معلقتين سمنة يا بختكم في مصر عندكم السمنة البلديالكبسة الإماراتي Smiley-sadللأسف الي ماما جيبها خلصت ما علينا ^_^ حستخدم نصها للحشو والنص التاني في الرز
الكبسة الإماراتي 7





دي بهارات الحشو عبارة عن فلفل أسمر - حبهان - كمون - كركم - كزبرة - قرفة - قرنفل - لمون ناشف
الكبسة الإماراتي 8





وللزر اسخدمت 4 كوبايات رز بسمتي - وربع كوباية ماية ورز منقوع فيها زعفران
الكبسة الإماراتي 9






يفضل نقع الزعفران قبل ما تبدأت
تشتغلي ولو مش متوفر عندك ممكن تستخدمي لون الطعام الاحمر مافيش مشاكل لكن
الزعفران بيكمل النكهة بطريقة رهيبة .

الكبسة الإماراتي 10

الطريقة:-

نبدأ نسلق اللحمة ويفضل تكون اللحمة مدهنة شوية علشان
تدينا نكهة جميلة للشوربة فيما بعد استعداد لعمل الرز. وبعد ما تغلي نشيل
الريم ونضيف البهارات الي عندنا الي هيا بهارات سلق اللحمة واللمون الناشف
والبصلة والهيل الناعم .

الكبسة الإماراتي 11






وده شكلها بعد ما استوت خالص وبقت طرية وجميلة
الكبسة الإماراتي 12




طريقة الحشو:-
حنسخن الحمص المعلب في ماية بتغلي علشان عيزينة سخن نخلي يغلي مدة 7دقايق لانو اصلا مستوي
الكبسة الإماراتي 14




وكمان الزبيب نحطة في ماية بتغلي مدة عشر دقايق
الكبسة الإماراتي 15




لتحضير حشوة الكبسة الاماراتي حنحط معلقة كبيرة سمنة وزيها زيت في صينية او حلة واسعة زي كدة
الكبسة الإماراتي 16




وأول ما تسخن نروح حطين عليها البصل الجوانح ونقلبة لحد ما يدبل
الكبسة الإماراتي 17




وننزل عليه بالطماطم الجوانح ولازم تكون النار عالية علشان مش عيزين الطماطم تنزل مايتها كتير
الكبسة الإماراتي 18




حنطلع اللحمة من الشوربة بتاعتها ولازم تكون سخنة لاحظي البخار.
الكبسة الإماراتي 13





وحنصفي الحمص هو الزبيب ونحطه على خليط الطماطم والبصل وعلى نار عالية حنفضل نقلب لحد ما يندمجو وحيبقى شكلهم كدة.
الكبسة الإماراتي 19




وحنضيف البهارات الخاصة بالحشو زي ما قلناها في المقادير ونقلب برضو على نار عالية وحيبقى شكلها كدة من أثر الكركم الاصفر
الكبسة الإماراتي 20





نضيف اللحمة السخنة الي لسه مصفيناها من الشوربة على الحشو ونقلب كويس على نار عالية
الكبسة الإماراتي 21




والزعفران المنقوع في ماية ورد نضيف نصة على الحشو علشان
يدينا نكهة الحشو الاماراتي الجميل وممكن نحط لون طعام احمر لو مش متوفر
الزعفران . ونخليه على النار شوية مع التقليب المستمر

الكبسة الإماراتي 22




وده شكله النهائي رائع والحمص والزبيب زي الزبدة بالظبط
الكبسة الإماراتي 23





هنا صور مقربة أكتر لشكل الحشو
الكبسة الإماراتي 24

الكبسة الإماراتي 25



طريقة رز الكبسة الإماراتي


انا عملت كيلو لحمة على 4 كوبايات
رز بسمتي . والرز البسمتي الي عندي بحط له لكل كوباية رز كوباية و 3/4 ماية
يعني احتجت 7 كوبايات ماية . استخدمت من شوبة اللحمة 3كوبايات فقط علشان
لونها غامق بسبب اللمون الناشف وال4كوباية الباقية كانت ماية عادية . لما
بنحب نعمل الكبسة الاماراتي بنجهز الحشوة ونغطيها بفويلة وبنجهز الماية
الخاصة بتسوية الرز بإضافة الكركم والسمنة ونظبط الملح ونسيبها على جنب
وقبل التقديم بنص ساعة بنعمل الرز علشان يبقى سخن.

الكبسة الإماراتي 26





بكون غاسلة الرز كويس وبنقعة في ماية فاترة مع شوية ملح لمدة نص ساعة وأصفي الشكل ده
الكبسة الإماراتي 27





نصفي الرز من ماية النقع وحتكون الماية الي جهزناها بتغلي ونحط الرز
الكبسة الإماراتي 28





ولازم النار تكون قوية جدا ونخليه يغلي من غير ما نغطي الحله
الكبسة الإماراتي 29





الكركم بيدينا اللون الجميل ده . ده شكل الرز قبل ما يستوي
الكبسة الإماراتي 30





ونخليه على نار قوية لحد ما يتشرب 3/4 الماية بتاعته
الكبسة الإماراتي 31





وحيعمل ثقوب كدة زي ما احنا عارفين
الكبسة الإماراتي 32





نقلبية تقليبة ونضيف باقي ماية الورد الي منقوع فيها الزعفران
الكبسة الإماراتي 33





وده شكله بعد اضافة الزعفران بيبقى
مستوي بنسبة 80% اغطية بورق فويل وأدخلة فرن سخن لمدة 20 دقيقة ودوقي بقى
أروع رز بالزعفران . دي طريقة ماما حبيبتي

الكبسة الإماراتي 34





وده شكله بعد ما استوى جميل ولذيذ
الكبسة الإماراتي 35





وهنا صوره من غير فلاش الكاميرا الكبسة الإماراتي Smiley-smileبرضو أجمل وأجمل
الكبسة الإماراتي 36




التقديم
بنغرف الرز في طبق التقديم ونحط عليه الحشوة أسيبكم مع الشكل النهائي للكبسة الإماراتي ^_^
الكبسة الإماراتي 37

الكبسة الإماراتي 38

الكبسة الإماراتي 39
منقووووووووووووووووووووول

سهير احمد
Admin

عدد المساهمات : 840
تاريخ التسجيل : 24/07/2012
العمر : 42

https://oriflamehome.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى